Everything counts in small amounts

Hydra Society promoveaza cultura emergenta si buna dispozitie prin evenimente si new media.
contact: hydrasociety@gmail.com

3/06/2009

Colecția CONSCIOUSNESS prezentată la salonul Zip Zone Montaigne



Paris, 5 martie 2009:
Astăzi, la Paris s-a deschis salonul de modă Zip Zone Montaigne unde designerul Andrea Szilagyi expune colecția CONSCIOUSNESS, pregătită pentru sezonul toamnă-iarnă 2009-2010. Cele 15 perechi de pantofi și cizme marca NES făcute din piele reciclată compun o colecție care se vrea reactivă la vremurile pe care le trăim, vremuri în care trebuie să fim atenți la consum și la lucrurile cu adevărat importante.
“În cazul acestei colecții, grija înseamnă a da o nouă viață unor lucruri frumoase care nu mai sunt necesare în forma lor de acum. Mai concret, am ales cu mare atenție din magazine second-hand geci și pantaloni din piele și denim și le-am transformat în pantofi și genți unicat. De fapt este vorba de o serie ale cărei piese vor arăta la fel, dar nu vor fi perfect identice”, a declarat Andrea Szilagyi. Designerul promite că va păstra în cadrul producției de serie combinațiile de culori armonioase ale fiecărei perechi de încălțări, dar spune că există o doză de arbitrar al culorilor și texturilor care este dat de materialele pe care le va descoperi în căutările ei. De asemenea, Andrea spune că cizmele și pantofii din această colecție vor avea imperfecțiuni minore, venite din faptul că pielea a mai fost folosită, dar că aceste imperfecțiuni vor adăuga stil.
CONSCIOUSNESS este cea de a noua colecție a designerului și exprimă cel mai bine preocupările sale pentru ecologie și şi un life-style responsabil. Ca un preview la CONSCIOUSNESS, în vara anului trecut Andrea Szilagyi a lansat o colecție limitată de genți din piele reciclată, confecționate pe tiparul unei pungi de super-market. O astfel de pungă se regăsește și în noua colecție. "Pungile" făcute de Andrea Szilagyi îi îndeamnă pe proprietarii lor să aibă grijă ce pun în sacul de cumpărături, pentru că astfel au grijă de ei înșiși. Povestea pungii BB - care a fost starul pop-up shopului din vara trecută de la Museo Cafe - poate fi văzută la adresa http://www.youtube.com/watch?v=tbn1XNlpIyo sau pe canalul www.youtube.com/hydrasociety sub titlul “LET YOUR BAG BE YOURS”.
Pantofii Andreei Szilagyi sunt destinaţi, după cum declară chiar ea, unor "femei care ies din rând şi pentru care să poarte NES înseamnă o declaraţie despre sine, dar şi o experienţă cu cei din jur". Andrea Szilagyi a absolvit Facultatea de Arte din București și apoi şcoala de modă Studio Berçot din Paris, după care a urmat un stagiu la Christian Lacroix. În 2004, Andrea a lansat labelul NES. Pantofii şi gentile NES se vând în boutiquri din Londra, Paris, Tokio şi Budapesta, dar și din București. De anul trecut, Andrea s-a mutat în România pentru a fi mai aproape de facilităţile de producţie, dar şi de viaţa socială de aici, care îi pare "deschisă şi efervescentă".
Tot astăzi s-a deschis showroom-ul online al mărcii NES www.lenewblack.com/nes/ pe site-ul salonului Rendez-Vous Paris, care va fi deschis 6 luni, nu doar 4 zile ca expoziția pe avenue Montaigne numărul 15. Salonul Zip Zone Montaigne, ca și showroom-ul online www.lenewblack.com, este destinat presei de specialitate și vânzărilor “wholesale/en gros” către buticuri și magazine mari din toată lumea.
CONSCIOUSNESS
Care was born out of crisis.
Consciousness was born out of care.

Niciun comentariu: