Everything counts in small amounts

Hydra Society promoveaza cultura emergenta si buna dispozitie prin evenimente si new media.
contact: hydrasociety@gmail.com

3/18/2009

Constantin - despre schimbarea orasului - la REVIVAL - VISIONSHIP

Constantin Goagea lucrează de 12 ani, ca arhitect şi teoretician, cercetător în ale arhitecturii. Constantin şi gaşca lui ar fi mai potrivit să fie numiţi critici ai oraşului. Cel puţin cu asta se ocupă mai tot timpul - fie că scriu texte, fac proiecte, expoziţii sau conferințe pentru care au luat şi continuă să ia premii.

Deci, pe fast forward - a câştigat pavilionul românesc de la Bienala de la Veneţia în 2006 (numit remix), şi un an mai târziu premiul de publicaţie (la anuala de arhitectură Bucureşti) pentru cartea Remix fragments of a country. Organizează de 6 ani Bienala românească de arhitectură, adică premiile industriei naţionale în domeniu. Constantin are vreo 25 de expoziţii la activ şi 3 proiecte pe desktop pentru reabilitarea unor spaţii publice. În rest, e director al revistei arhitectura, membru fondator al asociaţiei Zeppelin (tot de arhitectură, design, arte).

Prezentarea pe care o pregăteşte pentru REVIVAL OF THE FITTEST - VISIONSHIP e despre mentalităţi, clişee, locuri comune şi reacţii bizare în urbele noastre şi despre cum te lupţi cu ele. Sau, mai bine zis, despre cum le învingi ca să construieşti ceva.
Idei mici pentru un oraş mare e un experiment pe care l-a început alături de ai lui şi care promite multe.




Club Fabrica, str. 11 iunie, nr. 50
25 martie, ora 18.30

Niciun comentariu: